хімія в житті людини медицина

Хімія і медицина (варіант 1) — презентація з хімії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Хімія з давніх часів вторглася в життя людини і продовжує надавати їй різнобічну допомогу і зараз. Слайд #3. Фармацевтична промисловість є порівняно молодою галуззю виробництва. Ще в середині 19 століття виробництво лікарських засобів у світі було зосереджено в аптеках, в яких провізори виготовляли препарати за лише їм відомими рецептами, що передавалися у спадок. Велику роль у той час грали засоби народної медицини. Слайд #4.


Хімія в житті людини: медицина. У медицині є маса прикладів найскладніших хімічних реакцій, що використовуються навмисно. За допомогою змішування речовин виходять медикаменти, а коли вони вступають в реакцію з клітинами організму, настає одужання. Проте, хімія може грати як творчу роль в медицині, так і руйнівну, адже створюються не тільки ліки, але і отрути – токсичні речовини, що наносять шкоду здоров’ю людини. Існують такі види токсичних речовин . Хімія в житті людини: біологічна сторона життєдіяльності. Хімія – частина нашого життя, і без певних процесів , які відбувалися на Землі до того, як зародилося життя, природно, нас би не було. Засвоєння їжі, дихання людини і тварини засноване саме на хімічних реакціях.


Розвивати знання учнів про прикладне значення хімії, її позитивний і негативний вплив на життя і здоров’я людини; показати значення хімії й використання хімічних знань у медицині й фармакології; розкрити значення хімії у створенні нових лікарських препаратів, методів лікування; виховувати в учнів навички здорового способу життя; розкрити шкідливий вплив уживання алкоголю, наркотичних препаратів, тютюнопаління на здоров’я людини.. Презентація на урок Хімія скачати.


“Хімія в житті людини” реферат коротко розповість про хімічні процеси, які нас оточують і впливають на нашу життєдіяльність. Хімія в нашому житті займає важливе місце. Хімія в повсякденному житті. 2. Повсякденне життя Повсякденне життя і побут людини важко уявити без хімії і благ хімічного виробництва. Миючі та чистячі засоби, губна помада, кредитна картка, навушники, окуляри, комп’ютер, це ті речі, які щільно увійшли в наше життя і які є дітищем хімічного виробництва (а точніше нафтопереробної промисловості). Відзначимо, що з нафти виготовляють понад 6 000 найменувань продукції. Є важливою складовою частиною медицини, косметології та харчової промисловості. Синтетичні тканини.


Всі лікарські речовини можуть бути розділені на дві великі групи: неорганічні та органічні Ті й інші виходять з природної сировини і синтетично. Сировиною для отримання неорганічних препаратів є гірські породи, руди, гази, вода озер і морів, відходи хімічних виробництв. Сировиною для синтезу органічних лікарських препаратів слушать природный газ, нафта, кам'яне вугілля, сланці і деревина. Нафта і газ є цінним джерелом сировини для синтезу вуглеводнів, які є напівпродуктами при виробництві органічних речовин і лікарських препаратів. Отримані з нафти вазелін, вазелінове масло, парафін засто.


Курс «Хімія і медицина» дозволяє поринути у систему питань стосовно біології і хімії: хімічні властивості металів і неметаллов, хімічні реакції, хімія клітини, продуктів харчування, спадковість організму. Зміст даного курсу вводить які у область теоретичних основ медицини, пов'язаних зі збереженням здоров'я, частково забезпечує орієнтацію старшокласників, а інтерес до того ж здатні стимулювати такі висловлювання. • У основі життя лежать хімічні процеси, а захворювання – це результат порушення в організмі, що є великий ретортою. • Життя – це вічне рух рідин між клітинами і усередині клітин. Зупинка цього руху призводить до смерті. Часткове уповільнення цього руху на якомусь органі викликає часткове розлад.


Сьогодні хімія допомагає медицині у боротьбі з хворобами, але обєднання зусиль цих двох напрямків людської діяльності і наук відбулися не одразу. Ці науки пройшли довгий і складний шлях розвитку, перш ніж їм вдалося досягти успіху у вирішенні загальних задач. Хімія робила перші невпевнені кроки, коли медики вже мали у своєму розпорядженні цілий арсенал відомостей і спостережень і часто досить успішно справлялися з хворобами. В період середньовіччя алхіміки неодноразово робили спроби втрутитися в медицину і часто лікар, і хімік сполучалися в одній особі.


В ході розвитку цивілізації хімія в житті людини відіграє не останню роль. Результатом промислової хімії є повсякденні речі, ліки, їжа. Усередині кожного живого організму відбуваються хімічні реакції, які допомагають перетравлювати їжу, вести активний спосіб життя, спілкуватися. Зміст статті. Розділи хімії.Хімія і життя. Що ми дізналися? Розділи хімії. Наука про хімічні речовини включає безліч розділів, список яких поповнюється з розвитком науки в цілому. Хімічні науки тісно пов’язані з біологією, геологією, фізикою, математикою.


Хімія посідає важливе місце як в медицині, так і у фармації. Хімія, наука про склад речовин і їх перетворення, починається з відкриття людиною здатності вогню змінювати природні матеріали. Без хімічних реакцій сьогодні неможливо уявити наукову картину світу, адже навколишній світ - це перш за все світ речовин неорганічних і органічних, які постійно взаємодіють і приймають участь у різних типах перетворень, які є основою багатьох явищ природи. Фармакологія - наука про дію лікарських речовин на організм. Її представники займаються вивченням ліків, тих зрушень, які вони викликають в організмі, пошуком і дослідженням нових засобів і доведенням останніх до практичної медицини. Основні напрямки фармакології.


Органічна хімія найтіснішим чином пов'язана з медициною. Величезна кількість різноманітних лікарських засобів, якими володіє сьогодні медицина, в переважній більшості органічні сполуки. Хіміки - органіки в співдружності з медиками, мікробіологами і фармацевтами змогли не тільки встановити будова багатьох природних сполук, що використовуються в медицині, але і синтезувати деякі з них. Поряд з цим хіміки пішли шляхом створення сполук, хоча і відрізняються від природних, але володіють аналогічним, а часто і більш ефективною дією. Більше того, були отримані нові лікарські засоби, які не знає .


Хімія в житті людини. Медицина. Сьогодні хімія допомагає медицині у боротьбі з хворобами, але обєднання зусиль цих двох напрямків людської діяльності і наук відбулися не одразу. Ці науки пройшли довгий і складний шлях розвитку, перш ніж їм вдалося досягти успіху у вирішенні загальних задач. В період середньовіччя алхіміки неодноразово робили спроби втрутитися в медицину і часто лікар, і хімік сполучалися в одній особі. Однак алхімічні теорії не могли принести користі практичній медицині, тому що вони ґрунтувалися не на досвіді, а на упереджених і помилкових твердженнях і, як правило, вели до помилок.


Хімія з давніх часів вторглася в життя людини і продовжує надавати йому різнобічну допомогу і зараз. Особливо важлива органічна хімія, яка розглядає органічні сполуки - граничні, неграничні циклічні, ароматичні та гетероциклічні. Лікарські речовини відомі з дуже давніх часів. Автор: Невідомий. Джерело: Мережа "Інтернет". Предмети: Хімія.


Хімія з давніх часів вторглася в життя людини і продовжує надавати їй різнобічну допомогу і зараз. Слайд 3. Описание слайда . За даними міжнародної статистики, хіміки повинні синтезувати і піддати ретельним випробуванням від 5 до 10 тисяч хімічних сполук, щоб відібрати один лікарський препарат, ефективний проти тієї чи іншої хвороби. Величезну кількість лікарських сполук поставляють хіміки, і за останні роки в області хімії ліків досягнуті нові успіхи. Медицина збагачується все більшою кількістю нових лікарських препаратів, вводяться більш досконалі методи їх аналізу, що дозволяють досить точно визначити якість (справжність) ліків, вміст у них припустимих і неприпустимих домішок. Слайд 5. Описание слайда


Презентация на тему: Роль хімії у розвитку фармації і медицини. Скачать эту презентацию. № слайда 1. Усі ці засоби, хоча і допомогли хірургам врятувати сотні тисяч життів оперованих ними хворих, усе-таки не вирішували задачу боротьби з інфекційними захворюваннями. Поступово були закладені основи гігієни - області, у якій шляхи хімії і медицини зійшлися з великою користю для людства. Також у медицині широко застосовують снодійливі засоби, які пригнічуючи впливають на передачу порушення в головному мозку. По механізму впливу на центральну нервову систему їх відносять до наркотичних речовин. Невеликі дози снодійливих засобів діють заспокійливо, середні - викликають сон, великі - наркотичну дію.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контурна карта 11 клас географія відповіді

історія мови контрольний переказ

решебник ефимов демидович часть 2