технологія вирощування соняшнику експрес

Важные элементы технологии Экспресс. Технология экспресс применяется только на устойчивых гибридах подсолнечника. Нельзя вносить препараты на основе трибенурон-метил 750 г/кг если подсолнечник находится в стрессовом состоянии . При повышении нормы внесения препарата на основе трибенурон-метил возможны деформации листьев, или отсутствие основной корзинки, вместо чего на растении образуются дополнительные малопродуктивные корзинки в пазухах листьев. Оптимальная фаза развития культурных растений для применения технологии экспресс. Гербицид можно вносить по нескольким схемам: однократно и в два этапа.


Сучасна технологія вирощування соняшнику. Канд. с.г. наук Олексій Орлов. Підбір гібридів соняшнику, підготовка насіння соняшнику до посіву, норма висіву соняшнику, глибина посіву соняшника, сівалки для соняшнику, посів соняшнику, обробка грунту, внесення добрив під соняшник, догляд за посівами, десикація соняшнику, збирання врожаю, технологія вирощування соняшнику під гранстар, технологія вирощування соняшнику під евролайтінг, технологія вирощування соняшнику на півдні.


Соняшник заслужено вважається однією з головних технічних культур України. По експорту соняшникової олії наша країна займає провідні позиції на світовому ринку. Сучасний ринок посівного матеріалу представлений безліччю сучасних сортів і гібридів соняшнику, що володіють різними особливостями і властивостями. Завдяки використанню якісного посівного матеріалу та застосування ефективних технологій обробітку рентабельність вирощування культури соняшнику в середньому по країні зросла від 35 до 80,5%. Стандартні методи обробітку культури соняшника передбачають внесення ґрунтових гербіцидів, що знищую.


Посівний матеріал соняшника Євросем під технологію Сумо (Гранстар, Експрес) дозволяє контролювати широкий спектр широколистих бур’янів без пригнічення росту самого гібриду. NS SUMO 007. by Evrosem. Соняшник – наша головна технічна культура. Середні показники рентабельності його вирощування в середньому по країні неухильно ростуть – за останні роки вони піднялися з 35% до 83%. У каталозі компанії Євросем сербські гібриди під технологію Сумо: NS Sumo 007 (NS 6059), NS Sumo 556. Технологія Сумо передбачає використання найурожайніших гібридів Євросем і обробку посівів після сходів гербіцидами на основі сульфонілсечовини.


Технологія вирощування кукурудзи. технология вирощування гречки. Полезная информация. технология вирощування тритикале. технология вирощування ярого ячменю. технология вирощування гороху. Вирощування соняшнику залежить від багатьох життєво важливих умов, насамперед: від кількості тепла, вологи, типу ґрунтів та рівня мінерального живлення. Соняшник менш вибагливий до ґрунтів під час вирощування: непридатними для соняшника є дуже піщані, важкі глинисті та суглинисті ґрунти з високим вмістом вапна, а також лужні і сильно заболочені ґрунти. Допустима рН ґрунту: 5,7-7,0. Вибір гібриду. Правильний вибір гібриду за групою стиглості, для даної ґрунтово-кліматичної зони, має дуже важливе значення.


Технологія поєднання вирощування соняшнику та його гербіцидного захисту. Складові технології успіху. До складу цієї технології входить ряд високоврожайних спеціалізованих гібридів соняшнику та гербіцид Експрес®75% в.г., що надає можливість ефективного контролю найбільш проблемних дводольних бур’янів у післясходовий період вегетації соняшнику. За ці роки технологія ЕкспресСан™ стрімко розширила географію вирощування. Площі висіву лінійки гібридів становлять понад 350 тисяч гектарів. Що важливо - поруч із південними регіонами, технологія ЕкспресСан™ інтенсивно поширюється в центральних, північни.


Опис технології, особливості внесення гербіцидів, їх післядія і т.д. Хотілось би в окремій темі обговорювати вирощування соняшника стійкого до цих двох гербіцидів. З мого розуміння цих двох технологій - технологія CLEARFIELD® (Євролайтинг, Каптора, аналоги) для сильно забур’янених площ, особливо вовчком (заразіхою) і т.д. Плюси - одна обробка, все виносить, клієнт відпочиває на морі. Мінуси - післядія препарату, яка залежить від багатьох факторів (кислотність грунту, сумарна кількість опадів і т.д.) . - технологія ЕкспресСан™ (ExpressSun™) (Експрес 75, аналоги)+ для тих хто невносить грунтові і хоче контролювати дво-дольні бур’яни по вегетації соняшнику. Плюси - післядій ніяких, сій що хочеш.


Високу рентабельність вирощування показують гібриди соняшнику Всеукраїнського наукового інституту селекції (ВНІС), призначені для вирощування за класичною технологією – Атілла, Заграва, Український F1 та Українське сонечко. -Публікації. Основні системи захисту посівів соняшнику: - традиційна технологія вирощування; - технологія Express; - технологія Clearfield. Визначальним фактором вибору системи захисту соняшника для українських господарств є рівень загрози з боку рослини-паразита - вовчка соняшникового (Orobanche cumana). В регіонах, де більшість полів заражені вовчком, технологія Clearfield є найбільш оптимальним вибором з огляду на її ефективність.


Соняшник – шанована в народі рослина, найсильніша серед квітів, популярна й проблемна культура. У південних областях саме завдяки соняшнику утримують сільгоспвиробництво на плаву, бо він дає найбільшу рентабельність. Дотримання рекомендацій наукових установ та впровадження інтенсивних технологій вирощування соняшнику дозволяє реалізувати генетичний потенціал культури, сприяє збереженню родючості ґрунтів та підвищенню валових зборів насіння.. Наукова робота на урок Біологія скачати.


Сучасна ресурсо- та енергозберігаюча технологія вирощування соняшнику передбачає комплексне й поточне виконання відповідних операцій в установлені строки для створення оптимальних умов розвитку й росту рослин протягом вегетації. Місце в сівозміні. Як правило під соняшник у сівозміні відводять одне поле з таким розрахунком, щоб він повертався на нього не раніше як через 7—8 років. Соняшник — культура інтенсивного мінерального живлення, вимоглива до запасів поживних речовин у ґрунті. Тому внесення повної дози мінеральних добрив з осені — необхідна вимога. На полях, де не вносили повної дози мінеральних добрив восени, ефективне локальне внесення мінеральних добрив навесні.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контурна карта 11 клас географія відповіді

історія мови контрольний переказ

решебник ефимов демидович часть 2