українська література 9 клас програма

Текстуальне вивчення творів — 62 год. К-ть год. - 1. Роль і місце літератури в житті нації. Розвиток літератури. Творча індивідуальність митця. Художній твір — нова естетична дійсність, що “вбирає” свій час і є носієм загальнолюдських вартостей. Аналіз твору в історичному та естетичному контекстах. ТЛ: аналіз художнього твору, контекст, естетика. Вміти пояснювати відмінність усної словесності від “книжної” літератури (повторення вивченого). Усвідомлення національного і вселюдського значення мистецтва.


Шкільні твори 9 клас з української та зарубіжної літератури + твори з розвитку мовлення. ТЕМА 1. ВСТУП. Роль і місце літератури в житті нації. Українська середньовічна література ХІ—ХV ст. Розвиток писемності після хрещення Руси-України (988 р.) Найдавніші рукописні книги Київської Русі (Остромирове Євангеліє, Ізборник Святослава). Перекладна література Біблія (фрагменти) Легенди: про створення світу, про перших людей Адама і Єву, про потоп на землі, про Вавилонську вежу, про Мойсея.


(9 клас). Усього в 9-му класі на вивчення української літератури повинно виділятись 70 годин. На тиждень — 2 год. Текстуальне вивчення творів — 62 год. Українська література ренесансу і бароко [2 год]. Роль православних братств, Острозької та Києво-Могилянської академій у розвитку української культури, зокрема книгодрукування. Перші друковані книги в Україні (Буквар — 1574, Апостол — 1574, Біблія — 1581).


Робоча програма з української літератури у 9 класі спланована згідно з: 1.«Примерной образовательной программой по украинской литературе для 5 – 11 классов общеобразовательных учреждений с преподаванием на русском языке/ Гринёва О.В., Зобаренко В.А., Кагукина И.Н.,Колесникова М.Н., Литинская А.Н., Мухина Е.В., ШевченкоТ.Ф., Эсаулова Н.В., под общей редакцией Студеникиной В.П. – Луганск, 2015». II розділ. Пропонована програма з української літератури призначена для вивчення української літератури у загальноосвітніх навчальних закладах з українською мовою навчання. Художня література, яка є специфічною формою образного змалювання життя, вивчається вшколі як мистецтво слова.


УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА 5–9 класи. Програма[1] для загальноосвітніх навчальних закладів. Авторський колектив: Р. В. Мовчан, доктор філологічних наук (керівник групи); К.В. Таранік-Ткачук, кандидат педагогічних наук, головний спеціаліст Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України; М. П. Бондар, кандидат філологічних наук (Київ); О.М. Івасюк, кандидат філологічних наук (Чернівці); С. А. Кочерга, доктор філологічних наук (Ялта); Л. І. Кавун, доктор філологічних наук (Черкаси) . Програма з української літератури для 5–9 класів спрямована на утвердження серед школярів культури читання.


Начальна програма Українська література, 5-9 класи (за новим стандартом). Основна школа. З української літератури 2020-2021. Навчальна програма для основної школи 5-9 класів (за новим Державним стандартом базової та повної загальної середньої освіти). Українська література (5-9 класи, для загальноосвітніх шкіл із українською мовою та мовами навчання нац. меншин). Переглянути навчальну програму - Українська література, 5-9 класи (за новим стандартом). Скачати навчальну програму Українська література, 5-9 класи (за новим стандартом). Скачати навчальну програму з української літератури. Коментарі ( 0 ). Залишити коментар.


Усі шкільні підручники з української літератури 9 клас! Завантажити шкільні підручники з української літератури для 9 класу онлайн! GDZ4YOU - з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Напрочуд розумний, він навчав грамоти інших. І не боявся відмовити навіть цариці. Більше фактів про життя видатного поета можна прочитати у підручниках з української літератури для 9 класу. Романтичні та реалістичні твори захоплять уяву і перенесуть в епоху письменника. У старшій школі літературні герої серйозніші і проблеми їхні актуальніші.


Школьные сочинения 9 класс по украинской и зарубежной литературе + сочинения по развитию речи. ТЕМА 1. ВСТУПЛЕНИЕ. Роль и место литературы в жизни нации. Вступительная беседа Литература ХХ века. - искусство обновленных традиций и смелого новаторства. Имена и произведения известных украинских писателей ХХ ст., в частности тех, которые изучались в предыдущих классах. Непростой путь развития украинской литературы ХХ ст. Ее жанровое, тематическое, стилевое разнообразие. Вспомнить произведения писателей ХХ ст., изучавшиеся ранее были прочитаны самостоятельно. Уметь сформулировать и высказать собственное мнение о них.


МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА 5–9 класи. Програма для загальноосвітніх навчальних закладів. 1. Авторський колектив: Р. В. Мовчан, доктор філологічних наук (керівник групи); К.В. Таранік-Ткачук, кандидат педагогічних наук, головний спеціаліст Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України; М. П. Бондар, кандидат філологічних наук (Київ); О.М. Івасюк, кандидат філологічних наук (Чернівці); С. А. Кочерга, доктор філологічних наук (Ялта); Л. І. Кавун, доктор філологічних наук (Черкаси) . Робоча група, яка здійснила оновлення програми відповідно до наказів Міністерства освіти і науки України № 52 від 13.01.2017 р та №201 від10.02.2017 р.


Влітку під час відпочинку ти можеш гарно підготуватися до наступного навчального року – прочитати безліч цікавих книжок, рекомендованих Міністерством освіти й науки України до вивчення на уроках літератури. Тому пропонуємо тобі список літератури для обов’язкового читання. У нього ми не вносили невеличкі віршовані чи прозові твори. До речі, ці книги ти можеш взяти у нашій…


Програма з української літератури для 5?9 класів загальноосвітніх навчальних закладів відповідає Державному стандарту базової і повної загальної середньої освіти, затвердженому Постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 р. № 1392. У ньому мету освітньої галузі «Мови і літератури» сформульовано як «розвиток особистості учня, формування в нього мовленнєвої і читацької культури, комунікативної та літературної компетентностей, гуманістичного світогляду, національної свідомості, високої моралі, активної громадянської позиції, естетичних смаків і ціннісних орієнтацій».


Програма «Українська література. 5-9 кл.» Programa-Ukr-lit-5-9.pdf [1,2 Mb] (cкачувань: 1122). Категорія: Нормативна база / Навчальні програми. Інші новини по темі: Українська література: підручник для 9-го класу. Українська література: підручник для 7-го класу. Українська література: підручник для 6-го класу. Українська література: підручник для 5-го класу. Програма ЗНО з української мови та літератури на 2017 р. Пошук по сайту. Опитування.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контурна карта 11 клас географія відповіді

історія мови контрольний переказ

решебник ефимов демидович часть 2