конспект уроку всесвітня історія 10 клас російська революція 1917 р

Всесвітня історія опорні конспекти 10 клас. РОСІЯ - СРСР. РОСІЙСЬКА РЕВОЛЮЦІЯ 1917 р. Причини революції: 1. Аграрне питання продовжувало залишатися гострим і невирішеним: існувало поміщицьке землеволодіння, малоземелля і безземелля значної частини селян. 2. Погіршення життя народу внаслідок економічної розрухи, викликаної Першою світовою війною, яка загострила всі суперечності в Російській імперії. 3. Важкі умови життя і праці робітників, відсутність робітничого законодавства. 4. Суперечності між потребами соціально-економічного розвитку Росії та дуже застарілою суспільно-політичною системою (.


Урок розроблений на основі програми для 10-11 класів "Історія: Україна і світ". (інтегрований курс). Для його матеріалів відібрано різноманітні історичні д. Перегляд файлу. Тести з теми « Російська революція 1917 року». Буржуазна революція розпочалася у. а) лютому 1917 р.; б) березні 1917 р.; в) квітні 1917 р.; г) травні 1917 р. 2. Імператор Микола ІІ зрікся престолу у


Конспекти уроків всесвітньої історії 10 клас [23]. Тема: Росія в 1917 році. Мета: з’ясувати причини, початок й наслідки Лютневої революції в Росії, висвітлити її перебіг; проаналізувати політику Тимчасового уряду; схарактеризувати політичні підсумки революції; з’ясувати причини приходу до влади більшовиків та наслідки цієї події для демократичного розвитку Росії; розвивати вміння аналізувати, узагальнювати історичний матеріал, працювати з історичними документами, історичною картою; виховувати прагнення жити в демократичній державі, негативне ставлення до тоталітарних й диктаторських режимів. Вчитель: На початку 1917 року Російська імперія була охоплена глибокою економічною, соціальною та.


Російська революція 1917 р. сприяла активізації національно-ви-звольних рухів народів колишньої Російської імперії. Більшовики, захо-пивши владу, оголосили Декларацію прав народів Росії, де заявили про визнання суверенітету народів, їх право на самовизначення, включаючи відокремлення та утворення самостійних держав. Договір діяв до листопада 1918 р. Після Листопадової революції в Ні-меччині ВЦВК оголосив його таким, що втратив чинність, й анулював. 7. Передумови, періодизація та початок громадянської війни. ; Розповідь учителя Жовтневий переворот сприяв прискоренню перебігу Російської революції 1917 р. внаслідок загострення існуючих і появи нових со-ціальних суперечностей.


Гіпермаркет Знань>>Історія всесвітня>>Всесвітня історія 10 клас>> Всесвітня історія: Російська революція 1917 р. Більшовицький переворот. 1. Причини революції. 23 лютого 1917 р. - у міжнародний день працівниць, коли розпочалася російська революція, Микола II відбув у свою військову Ставку. В умовах революції, що розпочалася, він утім до столиці не поспішав, натомість надіслав до Петрограда на її придушення війська під орудою генерала Іванова. Цар не міг знати, що Іванов зі своїм ешелоном ледь добереться до Царського Села, де його війська побратаються з повсталими, а сам він тільки випадково уникне арешту.


Лютнева революція - революція 1917 р. в Росії, що мала своїм наслідком повалення самодержавства і встановлення влади Тимчасового уряду. Тимчасовий уряд - законний уряд Росії, що утворився з частині членів IV Державної Думи після Лютневої революції. 4. Щупак І.Я., Морозова Л.В. Всесвітня історія 10 клас (рівень стандарту, академічний рівень). – К.: "Прем'єр", 2011. План. 23 лютого 1917 р. - у міжнародний день працівниць, коли розпочалася російська революція, Микола II відбув у свою військову Ставку. В умовах революції, що розпочалася, він утім до столиці не поспішав, натомість надіслав до Петрограда на її придушення війська під орудою генерала Іванова.


Конспекти уроків. Всесвітня історія. 8 клас. Конспекти уроків. Всесвітня історія. 9 клас. Конспекти уроків. Всесвітня історія. 10 клас. Конспекти уроків. Всесвітня історія. 11 клас. Історія України. Війна стала трагедією і для російської інтелігенції, яка шукала в революції істину, а зіткнулася з терором і нещадністю. Збитки, завдані народному господарству країни в громадянську війну, склали понад 50 млрд. золотих рублів. Промислове виробництво в 1920 р. порівняно з 1913 р. скоротилося в сім разів, сільське господарство — на 38 % .


ГоловнаШкільні предметиІсторіяРосія в 1917 році. Конспект уроку 10 кл. Всесвітня історія. Росія в 1917 році. Конспект уроку 10 кл. Всесвітня історія. дата публікації: 02 червня 2015. Надруковано у: Історія. Конспект уроку 10 кл. Всесвітня історія. Марина Володимирівна Кудінова. Подробнее.


Всесвітня історія 10 клас [10]. Всесвітня історія 9 клас [32]. Всесвітня історія 11 клас [10]. Всесвітня історія 8 клас [29]. Правознавство 9 клас [30]. Статистика. Головна » Файли » Конспекти уроків » Історія України 10 клас. №13 Тема. Розвиток революції у квітні – липні 1917 року. [ Викачати з сервера (59.5 Kb) ]. 17.12.2016, 22:09. Історія України 10 клас. Урок № _ Дата _. Тема. Розвиток революції у квітні – липні 1917 року. Мета: Очікувані результати. Після цього уроку учні зможуть . 1. Чи можна стверджувати, що події березня 1917 року в Україні мали характер національно-демократичної революції? 2. За яких обставин була утворена Українська Центральна Рада? Якою була мета її діяльності?


Методична розробка уроку зарубіжної літератури для 11 класу «П. Целан «Фуга смерті» - один із найвідоміших творів про Голокост, особливості композиції твору, художнє новаторство митця». 2020-03-30 13:50. Блочно – тематичне планування на березень. Російська революція 1917 року. Опубліковано: School3 Пт, 2014-04-18 16:25. Матеріали до уроків. Уроки 15–16 Причини, хід та наслідки революції 1917 р. та громадянської війни в Росії.


§ 16. Російська революція. 1. Причини, завдання та періодизація революції. Завданнями революції в Росії були: ліквідація самодержавної форми правління і перехід до парламентської демократії; створення умов для вільного розвитку ринкових відносин; вирішення аграрного питання; демократизація суспільно-політичного життя країни; гарантія захисту соціальних прав трудящих; забезпечення вільного розвитку націй, що населяли Росію; виведення Росії з війни. Періодизація російської революції. 10 серпня 1917 р. відбулася зустріч між Керенським і Корніловим, після якої генерал вирішив діяти самостійно. Він надіслав ультиматум Керенському про передачу влади і віддав наказ військам наступати на Петроград.


Презентація до уроку Всесвітньої історії. 10 клас Завдання уроку: Познайомитися з перебігом російської революції 1917 року та громадянської війни; Вчитися встановлювати причинно – наслідкові зв’язки, визначати причини подій, працювати з документами, робити висновки та узагальнення;. Презентація на урок Всесвітня історія скачати. Опис документу: Презентація до уроку Всесвітньої історії. 10 клас Завдання уроку: Познайомитися з перебігом російської революції 1917 року та громадянської війни; Вчитися встановлювати причинно – наслідкові зв’язки, визначати причини подій, працювати з документами, робити висновки та узагальнення; Перегляд матеріалу. Отримати код.


Всесвітня історія. Правознавство. Географія. Біологія. Фізика. 10 клас. Українська література. Конспекти уроків вчителя. Революція в Туреччині. М. Кемаль. Після цього уроку учні зможуть: • називати ключові події періоду повоєнної кризи та революцій; • показувати на карті нові кордони Німеччини, Угорщини; • описувати хід революції 1918 р. у Німеччині, революцій в Угорщині; • аналізувати процес встановлення фашистської диктатури Б. Муссоліні в Італії; • порівнювати характер та наслідки революцій у Росії та Німеччині; • давати власну оцінку діяльності провідних політичних діячів періоду: Муссоліні, Куна, Люксембург, Лібкнехта, Берта. Причини, хід та наслідки революції 1917 р. та громадянської війни в Росії.


Конспект уроку з історії україни "Українська революція (1917 - початок 1918 року)" (10 клас). Скачать материал. библиотека материалов. Учні, сьогодні ми проведемо незвичайний урок - урок , який є підсумковим з теми “Українська революція (1917 - початок 1918 року)”. Ми запропонували вам урок-мандрівку по історичним місцям нашої столиці, що пов'язані з революційними подіями, аби ви ще раз, тепер вже наочно відчули атмосферу тих часів, своїми руками доторкнулися до історії і відчули її подих.


Російська революція — презентація з всесвітньої історії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Завдання уроку Познайомитися з перебігом російської революції 1917 року та громадянської війни; Вчитися встановлювати причинно – наслідкові зв»язки, визначати причини подій, працювати з документами, робити висновки та узагальнення; Слайд #3. План Російська революція: причини, характер початок. Падіння монархії. Росія за Тимчасового уряду.


Завдання уроку Познайомитися з перебігом російської революції 1917 року та громадянської війни; Вчитися встановлювати причинно – наслідкові зв»язки, визначати причини подій, працювати з документами, робити висновки та узагальнення; Слайд 3. План Російська революція: причини, характер початок. Падіння монархії. Росія за Тимчасового уряду.


Решебники для 10-го класса. Учебники для 10-го класса. Решебники за 10 класс > Всесвітня історія > П. Б. Полянський. П. Б. Полянський Тема 4. ПЕРІОД ПОВОЄННОЇ КРИЗИ ТА РЕВОЛЮЦІЙ (1917-1923 рр.) Загрузка. § 11. Російська революція 1917 р - Тема 4. ПЕРІОД ПОВОЄННОЇ КРИЗИ ТА РЕВОЛЮЦІЙ (1917-1923 рр.)


Мета: охарактеризувати особливості розвитку мистецтва України в період національно-визвольних змагань: література, театральне, музичне і хорове мистецтво, визначити місце української церкви в революційну добу; розвивати в учнів уміння аналізувати та систематизувати матеріал, робити висновки, здійснювати порівняння історичних явищ та подій, удосконалювати навички роботи з історичними джерелами, давати історичну характеристику діячам культури; сприяти патріотичному вихованню учнів, а також виховувати в них естетичні смаки та уподобання.


ЗНО. ДПА. Онлайн уроки. Новини. Всесвітня історія 10 клас П. Б. Полянський 2010. § 11. Російська революція 1917 р. 10 клас. Всесвітня історія. Полянський 2010. Тема 4. ПЕРІОД ПОВОЄННОЇ КРИЗИ ТА РЕВОЛЮЦІЙ (1917-1923 рр.) § 11. Російська революція 1917 р. В начало. Про компанію.


Урок з всесвітньої історії за темою «Російська революція 1917 р., її причини і початок: падіння монархії, політика Тимчасового уряду, розпад Російської імперії, прихід до влади більшовиків» складений згідно з чинною програмою Міністерства освіти і науки для загальноосвітніх навчальних закладів для 10-11 класів (академічний рівень/ рівень стандарту). Урок знаходиться на першому етапі даної теми. Задачі урока: Визначити основні суперечності, що спричинили Російську революцію 1917 р., її завдання. Дати характеристику початку революції та нових органів влади . Прослідкувати , як утворилося двовладдя в Росії та пояснити, як відбувався заколот генерала Л.Корнілова.


10 клас. ВСЕСВІТНЯ ІСТОРІЯ (35 год). №. Тема уроку. Конспект. Презентація. 1. Вступ. 2. Світ на початку XX ст. Тема 1. Передумови виникнення Першої світової війни. Урок узагальнення. Тема 4. Росія – СРСР у 1917-1939 рр. 20. Російська революція. Прихід до влади більшовиків. 21. Неп. Утворення СРСР. 22. СРСР у 1930-х рр.


План-конспект уроку на заявлену тему, мета якого - пояснити, які події Першої світової війни відбувалися на українських землях у 1914-1916 рр.; визначити особливості російської окупаційної політики в Галичині й на Буковині у 1914-1915 . План-конспект уроку на заявлену тему, мета якого - пояснити, які події Першої світової війни відбувалися на українських землях у 1914-1916 рр.; визначити особливості російської окупаційної політики в Галичині й на Буковині у 1914-1915 рр.; схарактеризувати участь у бойових діях Українських січових стрільців у 1914-1916 рр.; пояснити зміст понять «Галицька битва», «Галицько-Буковинське генерал-губернаторство»

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контурна карта 11 клас географія відповіді

історія мови контрольний переказ

решебник ефимов демидович часть 2