рибак о м технологія молока і молочних продуктів

Університет Імені Івана Пулюя. РИБАК О.М. Технологія молока і молочних продуктів. «Технології маслоробста та сироробства». КУРС ЛЕКЦІЙ для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» (6.051701 «Харчові. У виробництві молока і молочної продукції сама сировина – молоко являє собою цінний харчовий продукт біологічного походження. Подібно до інших фізіологічним рідин (кров, лімфа, клітинний сік) молоко піддається постійним змінам як під впливом внутрішніх факторів (ферменти і ін.), так і зовнішніх. При цьому особливо важливу роль відіграють мікробіологічні процеси, так як молоко є хорошим середовищем для розвитку як сапрофітних, так і хвороботворних бактерій.


Курс лекцій. — Тернопіль: Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2016. — 165 с. Для студентів спеціальності 181 «Харчові виробництва» (6.051701 «Харчові технології та інженерія») із спеціалізації «Зберігання, консервування та переробки молока» усіх форми навчання. Характеристика молочної промисловості України. Технології питних видів молока і вершків. Технології стерилізованого молока. Виробництво окремих видів питного молока. Технології кисломолочних напоїв. Виробництво різних видів кисломолочних напоїв. Технології виробництва сметани. Технології сиру кисломолочн.


1.1. Молоко — біологічний продукт і сировина для молочної промисловості. 1.2. Науково обґрунтовані норми споживання молока і молочних продуктів. Розділ 2. БІОХІМІЧНИЙ, ФІЗИКО-ХЕШЧНИЙ СКЛАД, ТЕХНОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ І МІКРОФЛОРА МОЛОКА. 2.1. Попередники молока. 2.2. Біохімічний склад та мікроструктура молока. 2.2.1. Вода молока. 2.2.2. Сухі речовини молока. 2.2.3. Біологічно активні речовини молока.


Промислове виробництво молока і молочних продуктів складається з окремих технологічних процесів, що ґрунтуються на хімічних, фізичних, біохімічних, мікробіологічних та інших способах впливу на сировину або їхньою комбінацією. Метою цього Дайджесту є ознайомлення наукових працівників, викладачів, аспірантів і студентів університету з вибірковим аналітичним обзором наукових видань з технології молока та молочних продуктів та обладнання молочної промисловості за період з 2000 по 2017 рр. 3. Ветеринарно-санітарна експертиза з основами технології і стандартизації продуктів тваринництва : підручник / О. М. Якубчак, В. І. Хоменко, С. Д. Мельничук, В. М. Ковбасенко ; за ред. О. М. Якубчак, В. І. Хоменка.


Технологія молока і молочних продуктів. Методичні рекомендації для проведення лабораторних занять для здобувачів вищої освіти СВО «бакалавр», освітньої спеціальності 181-«Харчові технології». денної форми навчання. 2. УДК 637.1.03 Т38 Друкується за рішенням науково-методичної комісії факультету. технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського національного аграрного університету від «19» листопада 2020 р., протокол № 4. Укладач: О. С. Крамаренко. - канд. с.-г. наук, старший викладач кафедри технології переробки, стандартизації і сертифікації продукції тваринництва, Миколаївський національний аграрний університет.


Технологія молочних продуктів — складний комплекс взаємопов’язаних хімічних, фізико-хімічних, мікробіологічних, біохімічних, біотехнологічних, теплофізичних та інших трудомістких і специфічних технологічних процесів. У виробництві питного молока та кисломолочних продуктів використовуються усі компоненти молока. Виробництво вершків, сметани, кисломолочного сиру, масла, сиру ґрунтується на переробці окремих компонентів молока. Виробництво молочних консервів, сухих молочних продуктів, морозива пов’язане.


Реферат Технологія молока і молочних продуктів. Тема: Учебные пособия. Зазвичай воно підвищується взимку і знижується влітку. Тому недолік їх у молоці навесні може бути причиною поганого сквашування молока при приготуванні бактеріальних заквасок та виробленні молочнокислих продуктів. У молоко з крові переходять гормони (від грец. hormaino - привожу в рух, спонукаю) - хімічні стимулятори, що утворюються в клітинах залоз внутрішньої секреції і регулюючі обмін речовин в організмі.


+Технологія молока і молочних продуктів. + + 1. Склад і властивості молока. + 2. Основні технологічні операції первинної обробки молока. + 3. Технологія виробництва кефіру. + 4. Особливості виробництва сметани. + Молочний жир володіє найбільш складними жирнокислотним складом, легкою засвоюваністю і цінними харчовими властивостями. Фізіологічна цінність молочного жиру зумовлена наявністю жиророзчинних вітамінів (А, Д, Є) і незамінних поліненасичених жирних кислот (лінолевої, ліноленової, арахідонової). Супутні молочному жиру ліпоїди (фосфатиди, цереброїзиди, стерини, воски) відіграють важливу роль в клітковому обміні речовин, інтенсивності всмоктування, жирів та ін.


Технологія молока і молочних продуктів як наука. План. Сучасний стан молочної промисловості в Україні, її завдання. Технологія молока і молочних продуктів як наука. Технологія молока і молочних продуктів як наука. Технологія молока і молочних продуктів – це сукупність знань про сучасні способи переробки молочної сировини з метою одержання продуктів високої якості. Сутність технології полягає у дотриманні та розробленні основних принципів та схем виробництва у сукупності з великою кількістю взаємопов’язаних явищ та процесів, що проходять під впливом технологічних факторів. Технологія базується .


Виробництво і переробка молока та молочних продуктів: біб-ліографічний покажч. / ВДАУ; упоряд. О.А. Шевчук ; ред. Н.Г. Дудкевич, Г.М. Калінкіна, Л.С. Щербатюк, В.С. Гадомський; відп. за вип. Передмова Молоко і молочні продукти (масло, сир, кисломолочні продукти та мо-лочні консерви) мають велике значення для організації здорового та якісного харчування населення. Вони містять усі необхідні для життя людини, росту і розвитку її організму поживні речовини (білки, жири, вуглеводи, мінеральні солі, вітаміни) і належать до найбільш повноцінних продуктів харчування. Сучасна переробка молока – це складний комплекс технологічних про-цесів.


Робоча програма з дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів». для здобувачів вищої освіти, що навчаються за освітньо-професійною програмою. «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» спеціальності 181 -. «Харчові технології». Розробники: доктор с.-г. наук, професор, член-кор НААНУ -Пелих В.Г.; кандидат с.-г. наук, доцент. - Балабанова І.О. асистент.


Кафедра загальнотехнічних дисциплін. Кафедра технології молока і молочних продуктів. Кафедра технології м’яса, м’ясних та олійно-жирових виробів. Кафедра фізики і математики. ЛНУВМБ імені С. З. Ґжицького. Львів.


ТЕМА: Розробити раціональну технологію виробництва молока на молочному комплексі (фермі) на 2000 корів прив’язного утримання. Рекомендовані вихідні дані: порода – українська чорно – ряба, (червоно-ряба, голштинська чи ін.) молочна; поголів‘я – 2000 корів; удій на корову за лактацію (в рік): - 4500 кг; рівномірне, протягом року, одержання молока; валове виробництво молока в рік: – 90000 ц; вихід телят на 100 корів: – 95 гол; телята вирощуються на фермі до 20 – ти денного віку (до 6 міс. або з. Молоко і молочні продукти є цінними продуктами в харчуванні людини.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контурна карта 11 клас географія відповіді

історія мови контрольний переказ

решебник ефимов демидович часть 2