юрій кондратюк фізик реферат

Юрій Васильович Кондратюк - великий син українського народу, один з головних теоретиків світової космонавтики. Він самотужки опанував основи наук, розробив оригінальні ідеї міжпланетних сполучень і ще за півстоліття до старту американського „Аполлона” обрахував схему польоту космічного апарат на Місяць - аж до дрібниць. Захопившись думкою про космічні подорожі, він самотужки опановує вищу математику, фізику, механіку, астрономію. Закінчивши з відзнакою Полтавську гімназію, Олександр Шаргій поступає до Петербурзького політехнічного інституту. І знову - розрахунки, креслення мрії.


» Відомі фізики » Відомі українські фізики » Кондратюк Юрій Васильович. Кондратюк Юрій Васильович. (Шаргей Олександр Гнатович ) - 1897-1942рр. 21 червня 1897 р. у Полтаві в сім'ї подружжя Шаргей народився майбутній геній космонавтики - син Олександр. Проте всьому світові він відомий як Кондратюк Юрій Васильович. Мати, Людмила Львівна, померла, коли йому ледве виповнилося чотири роки. А батько, Гнат Бенедиктович, був людиною з великим обдаруванням, але в житті йому не таланило.


Справжній Юрій Кондратюк до космічних теорій не мав аніякісінького відношення, але, сам того не знаючи, віддав їм своє ім'я. А все, що повідано світовій науці під ім'ям Юрія Кондратюка, насправді належало полтавському гімназисту Олександрові Шаргею. У Полтаві були дві чоловічі гімназії. Перша — гуманітарна. Точні науки посилено викладали у другій. Але туди приймали дітей дворян, а він із міщан. Дід-барон не береться до уваги: мати замолоду порвала з аристократичним родом. Та Сашко показав такі знання, що його прийняли відразу до третього класу.


Ю́рій Васи́льович Кондратю́к (справжнє ім'я Шаргей Олександр Гнатович; нар. 9 (21) червня 1897, Полтава, Україна — місце та дата смерті невідомі, не раніше 1942) — український учений-винахідник, один із піонерів ракетної техніки й теорії космічних польотів. Автор так званої «траси Кондратюка», якою подорожували на Місяць космічні кораблі «Аполлон». Народився в Полтаві. Мати, Людмила Львівна Шаргей (у дівоцтві баронеса Шліпенбах гербу «Шліпенбах»), — викладачка французької мови, батько, Ігнатій.


КОНДРАТЮК ЮРІЙ. Ім’я Юрія Васильовича Кондратюка — нашого славетного піонера космонавтики, одного з перших творців і дослідників ракетної техніки, яким пишається вітчизняна наука,— тривалий час було в тіні, істинна біографія замовчувалась або перекручувалася на догоду тимчасовим вершителям порядку. Чому так сталося? Чим завдячує сучасна космонавтика цій людині? Чи справді, як ходили поголоси, полтавський інженер-винахідник, поневолений на війні, працював у Пенемюнде, де обраховував Вернеру фон Брауну оптимальні траєкторії для ФАУ-1 і ФАУ-2, а потім, повернутий назад, був засланий на Колиму, де.


Юрій Кондратюк — піонер космонавтики та ракетобудування, учений, без розробок якого американці навряд чи полетіли б на Місяць, на честь якого названі кратер та мала планета. І разом із тим він чи не єдиний науковець, який увійшов у світову історію під чужим іменем. Половину свого життя Кондратюк замітав сліди минулого, змінюючи адреси та роботи, змушений був працювати кочегаром, мастильником вагонів на залізниці, робітником на цукровому заводі. Гімназистом він дуже любив фізику і математику, захоплювався астрономією. Залишилися і сімейні легенди про те, як з'явилася в Олександра Шаргея до космосу. Його дід згодом згадував, що у глибокому дитинстві мама розповідала Саші багато казок про зірки і планети.


Найбільший вибір готових шкільних презентацій! Юрій Васильович Кондратюк — презентація з астрономії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Юрій Васильович Кондратюк - теоретик космічних польотів Учнівська конференція “Розвиток космонавтики”. Слайд #2. Ю́рій Васи́льович Кондратю́к (справжнє ім'я Шаргей Олександр Гнатович) — український вчений-винахідник, один із піонерів ракетної техніки й теорії космічних польотів. Автор так званої «траси Кондратюка», якою подорожували на Місяць космічні кораблі «Аполлон». Слайд #3. Олександр Шаргей народився 9 червня 1897 року в Полтаві. Після закінчення гімназії поступив до політехнічного інституту.


з фізики на тему: „Юрій Васильович Кондратюк” учня 5-Б класу Коломийської гімназії ім. М.Грушевського Гуменюка Володимира Юрій Васильович Кондратюк – великий син українського народу, один з головних теоретиків світової космонавтики. Він самотужки опанував основи наук, розробив оригінальні ідеї міжпланетних сполучень і ще за півстоліття до старту американського „Аполлона” обрахував схему польоту космічного апарат на Місяць – аж до дрібниць. Название: Юрій Васильович Кондратюк. Вид работы: реферат. Рубрика: Астрономия. Размер файла: 19,63 Kb. Скачать файл: referat.me-2296.docx. Краткое описание работы: з фізики на тему: „Юрій Васильович Кондратюк” учня 5-Б класу Коломийської гімназії ім.


Узнать цену реферата по вашей теме. Юрій Васильович Кондратюк. з фізики на тему: „Юрій Васильович Кондратюк”. учня 5-Б класу. Коломийської гімназії. ім. М.Грушевського. Гуменюка Володимира. Юрій Васильович Кондратюк – великий син українського народу, один з головних теоретиків світової космонавтики. Він самотужки опанував основи наук, розробив оригінальні ідеї міжпланетних сполучень і ще за півстоліття до старту американського „Аполлона” обрахував схему польоту космічного апарат на Місяць – аж до дрібниць.


Юрий Кондратюк был ученым, опередившим свое время. Его теория о межпланетных путешествиях подтвердилась через двадцать лет после смерти выдающегося исследователя. Основоположник теоретической космонавтики Кондратюк Юрий Васильевич внес в эту науку вклад, равный вкладу Циолковского, Кибальчича, Цандера. Однако признание к нему пришло только после смерти, когда забытые открытия ученого были вновь «переоткрыты» исследователями следующих поколений. Работы ученого были неизвестны еще и из-за его загадочной биографии. Детство. Будущий ученый Кондратюк Юрий Васильевич появился на свет 21 июня 1897 года в Полтаве.


Том 7», Кондратюк Юрий Васильевич проходил службу в 110 стрелковой дивизии 33 армии, в должности помощника командира взвода 1291 стрелкового полка, погиб 25 февраля 1942 года.[3], похоронен у деревни Кривцово Калужской области[4]. 2. Труды. Старт ракеты-носителя «Сатурн-5» («Аполлон-11»). 2.1. «Тем, кто будет читать, чтобы строить» (1919). В этой работе, независимо от Циолковского, оригинальным методом вывел основное уравнение движения ракеты, привёл схему и описание четырёхступенчатой ракеты на кислородно-водородном топливе, камеры сгорания двигателя с шахматным и другим расположением форсуно.


Юрій Кондратюк. «Земля — колиска розуму, але не можна вічно жити в колисці» — цей афоризм Костянтина Ціолковського свого часу досить часто цитували. Ще б пак. Автор її, Юрій Кондратюк, обґрунтував і розрахував найекономнішу схему польоту на Місяць з поверненням на Землю. Цією схемою ми й скористалися». Сьогодні про Юрія Кондратюка відомо досить багато, але є і не до кінця з’ясовані моменти в його біографії. Багато статей, розвідок про вченого написав один із дослідників життя і творчості Кондратюка журналіст Микола Сорока. Писали й інші дослідники. Чимало років життя присвятив дослідженню життєпису Юрія Кондратюка його двоюрідний брат Анатолій Даценко.


Юрій Кондратюк. «Земля — колиска розуму, але не можна вічно жити в колисці» — цей афоризм Костянтина Ціолковського свого часу досить часто цитували. Ще б пак. Автор її, Юрій Кондратюк, обґрунтував і розрахував найекономнішу схему польоту на Місяць з поверненням на Землю. Цією схемою ми й скористалися». Сьогодні про Юрія Кондратюка відомо досить багато, але є і не до кінця з’ясовані моменти в його біографії. Багато статей, розвідок про вченого написав один із дослідників життя і творчості Кондратюка журналіст Микола Сорока. Писали й інші дослідники. Чимало років життя присвятив дослідженню життєпису Юрія Кондратюка його двоюрідний брат Анатолій Даценко.


Юрій Васильович Кондратюк – великий син українського народу, один з головних теоретиків світової космонавтики. Він самотужки опанував основи наук, розробив оригінальні ідеї міжпланетних сполучень і ще за півстоліття до старту американського „Аполлона” обрахував схему польоту космічного апарат на Місяць – аж до дрібниць. Досягненням цього стало метою мого життя”. Йому мало було земної кулі, йому тісно було на планеті, його вабила безмежність Всесвіту. Захопившись думкою про космічні подорожі, він самотужки опановує вищу математику, фізику, механіку, астрономію. Закінчивши з відзнакою Полтавську гімназію, Олександр Шаргій поступає до Петербурзького політехнічного інституту.


Юрий Васильевич Кондратюк высказывал идеи и разрабатывал проблемы полетов к Луне и другим небесным телам. Родился Кондратюк на Украине, в г. Полтаве. В 1916 г. он получил среднее образование. В это время его волновала идея космических полетов, он заинтересовался проблемами межпланетных сообщений. Кондратюк рассматривает все этапы межпланетного полета, переводит их на математический язык и разбирает, что происходит с экипажем и кораблем в пути. Расчеты говорят ему, что корабль должен при спуске сильно нагреваться. И Кондратюк сразу же находит меры борьбы: надо устроить теплозащитный экран и экипаж поместить в спускаемый аппарат-кабину, отделяемую от ракеты при возвращении на Землю.


Головна » Міні-проекти з природознавства » Юрій Кондратюк - відомий український вчений, піонер ракетної техніки і космічних польотів. Юрій Кондратюк - відомий український вчений, піонер ракетної техніки і космічних польотів. Опубліковано admin Нед, 09/27/2015 - 15:21. Юрій Кондратюк – відомий український вчений. Матеріали до міні-проектів та рефератів з тем: "Визначні вчені-натуралісти" та "Космос далекий і близький" (Природознавство, 5 клас). Юрій Кондратюк – відомий український вчений, один із піонерів ракетної техніки й теорії космічних польотів. Він є розробником, так з.


ФЕНОМЕН ЮРІЯ КОНДРАТЮКА - Урок-конференція - НЕТРАДИЦІЙНІ УРОКИ ФІЗИКИ В ШКОЛІ - конспекти уроків - План уроку - Конспект уроку - Плани уроків - розробки уроків з фізики - ФІЗИКА - цікаві нетрадиційні уроки з фізики для учнів 7, 8, 9, 10, 11 класів. Наведені орієнтовні експерименти і досліди, що допоможуть учням краще засвоїти навчальний матеріал, а також домашні завдання до кожного уроку згідно з чинним підручником. Фізик-теоретик. Ні попередники, ні сучасники Юрія Кондратюка до цього не додумалися! Багато інших ідей Кондратюка знайшли застосування в практичній космонавтиці. Це


1. Биография Ю.В. Кондратюка. В истории науки есть множество людей с захватывающими биографиями. Но вряд ли найдется в истории космонавтики человек, жизнь которого была бы так загадочна и удивительна и содержала бы так много неясных мест, как жизнь человека, вошедшего в науку под именем Юрия Васильевича Кондратюка. В 1929 году Кондратюк издал в Новосибирске на собственные средства тиражом 2000 экземпляров книгу "Завоевание межпланетных пространств", в которой была определена последовательность первых этапов освоения космического пространства.


Автор її, Юрій Кондратюк, обгрунтував і розрахував енергетичну вигідність посадки на Місяць за схемою: політ на орбіту Місяця - старт на Місяць з орбіти - повернення на орбіту і стиковка з основним кораблем - політ на Землю. А це значить - він визнав, що політ американських астронавтів на Місяць виконаний по "трасі Кондратюка". [6]. Американський астронавт Ніл Армстронг спеціально побував у Новосибірську, де набрав пригорщу землі біля стін того будинку, де жив і працював Юрій Кондратюк. Згодом Армстронг заявив: "Ця земля для мене має не меншу цінність, ніж місячний грунт".


Реферат з астрономії. Кондратюк Юрій Васильович (А.И.Шаргей) – один з піонерів світової космонавтики. Олександр Ігнатійович Шаргей народився 9 червня (21 червня по новому стилі) 1897 року в Полтаві (нині територія України). Мати Людмила Львівна Шаргей (у дівоцтві Шліппенбах) незабаром після народження Сашка важко занедужала і була поміщена в притулок для душевнохворих, де і померла близько 1910 року.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контурна карта 11 клас географія відповіді

історія мови контрольний переказ

решебник ефимов демидович часть 2