контрольна робота 6 клас прикметник як частина мови

Прикметник Варіант 1 1. Повнозначна частина мови, яка виражає ознаку або властивість предмета, називається: а) іменником; б) прикметником; в) числівником; г) займенником. 2. Запишіть п'ять прикладів прикметників. Учні відповідають довільно. 3. Виділіть рядок, у якому всі слова - прикметники. а) Столик, широкий, далекий, зроблений; б) денний, ясен, красен, ясень; в) близький, жорстокий, салатовий, міський; г) великий, цегляний, колючий, прив'ялить.. Тест на урок Українська мова скачати.


Контрольна робота з мовної теми «Прикметник як частина мови»Тестові завдання 1.Прикметник – це самостійна частина мови, що А) відповідає на питання хто? що. Бібліотека Українська мова 6 клас Контрольні роботи. Про матеріал. Контрольна робота з мовної теми «Прикметник як частина мови». Тестові завдання. 1.Прикметник – це самостійна частина мови, що. А) відповідає на питання хто? що? і означає предмет. Б) означає дію предмета і відповідає на питання що робити?


Мета: оцінити рівень навчальних досягнень шестикласників з розділу «Прикметник як частина мови»; з’ясувати можливі недоліки в ході опанування мовної теорії; здійснити перевірку здатності учнів сприймати незнайомий текст наукового стилю, розуміти його, запам’ятовувати фактичний зміст, тему й основну думку тощо. Форма проведення тематичного оцінювання: виконання завдань.


Статті теми "Контрольна робота з теми «Прикметник як частина мови» 6 клас." 1 варіант. Ковальчук Л.Е. 2 варіант. Ковальчук Л.Е. Активні користувачі за останні 15 хвилин: © ЛІКТ 2012.


Контрольна робота з української мови. з теми «Прикметник як самостійна частина мови». І варіант. 1.Вкажіть рядок, у якому всі слова прикметники: а)сонячно, червоний, весняний; б)теплий, сільський, чудовий; в)інший, зелений, сніжний. 2.Прикметники змінюються за: а)родами і числами; б)родами, числами і відмінками; в)числами і відмінками. 3. У реченні прикметник найчастіше буває


Українська мова – 6 клас Контрольна робота Прикметник як частина мови Варіант 1 І-ІІ рівні 1. Знайти правильне твердження: а) прикметники змінюються за родами і числами; б) прикметники змінюються за родами, відмінками і числами; в) прикметники змінюються за відмінками і числами; г) прикметники змінюються за групами, відмінками і родами. Виділений прикметник розберіть як частину мови. Буйне зеле…я в саду вже осі..і золотарі позолотили, а подекуди палає воно, мов огне.е. А вище все хмари блідно/рожеві, а за ними блакитно/сині, а за синіми не/веселі, а грізні. Розцвітають і гаснуть, знову червоно/гарячим маком полум'яніють.


Контрольна робота 6 кл. Тема: Прикметник. Варіант І. І. Початковий та середній рівні (кожна правильна відповідь оцінюється у 0,5 балів). 1. Визначте рядок, у якому зазначено правильне твердження. а) Прикметники змінюються за групами, відмінками і числами. б) Прикметники змінюються за родами, відмінками, числами. в) Прикметники змінюються за відмінками і числами. Виділений прикметник розберіть як частину мови. (3 бали). Позеленіли вікна, повітря стало бузково/синім.


4. Виписати прикметники повної нестягненої форми: Зоре моя вечірняя, зійди над горою. Мов сизая голубонька село облетіла. … Над головою вже несе свою неклепаную косу косар непевний. Думи мої молодії – понурії діти, і ви мене покинули. (1б). 5. Подані прикметники записати в три стовпчики за групами. Міцний, урочистий, стальний, блискучий, материнська, паперовий, жвавий, срібна, заяче, батькове. (2б). 6. Утворіть від поданих прикметників, де це можливо, просту й складену форми вищого ступеня порівняння: Близький, сліпий, смачний.


Контрольна робота №6 з мовної теми «Прикметник як частина мови» (завдання відкритої та закритої форми) для 6 класу. Опубліковано: Людмила Єрьомка Вт, 2014-03-11 22:56. Контрольні роботи. Єрьомка Людмила Миколаївна, учитель української мови та літератури Новотроїцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 Волноваської районної ради Донецької області. kontrolnyy_urok_6_klas.docx - 15.9 KB. Предмети: Українська мова. Класи: 6 клас.


Контрольна робота з української мови 6 клас. Прикметники твердої та мякої групи. Прикметник як частина мови. Урок української мови Тема: Прикметник як частина мови. Роль прикметників у мовленні. Контрольна робота з української мови за ІІ семестр в 6 класі. Предмети. Українська мова (6540).


Контрольне аудіювання тексту-розповіді наукового стилю, українська мова. Хід заняття Тематична контрольна робота «Прикметник як частина мови» (тестові завдання). Контрольне аудіювання тексту-розповіді наукового стилю, українська мова. IV. Виконання завдань тестового характеру за варіантами. Варіант 1. 1. Знайти правильне твердження: а) прикметники змінюються за родами і числами; б) прикметники змінюються за родами, відмінками і числами; в) прикметники змінюються за відмінками і числами; г) прикметники змінюються за групами, відмінками і родами. 2. Не можуть утворювати ступені порівняння: а) як.


Тестова контрольна робота з української мови з теми «Прикметник». 6 клас. 1.Прикметник – це … а)самостійна частина мови, яка означає предмет та відповідає на питання хто?що? б)самостійна частина мови, яка означає дію предмета та відповідає на питання що робить?що зробить? в)самостійна частина мови, яка означає ознаку предмета і відповідає на питання який?чий? 2.Прикметники змінюються: а)за числами і відмінками; б)за родами і відмінками


Гасло полум’я на заході, дотлівали червоні хмарки, займалися подекуди серед неба ясні зорі. Тінь простелювалась чорним сукном по селу, по садках та лісах (За І. Нечуєм-Левицьким). 1. У СЕРЕДНЬОМУ роді в тексті вжито прикметник: А) зелений; В) вечірній; Б) синій-синій; Г) чорний (0,5 бала). 2. У МІСЦЕВОМУ відмінку в тексті вжито прикметник: А) зелений; В) ясний; Б) темний; Г) чорний (0,5 бала). 3. Прикметник невеличкі (перше речення тексту) виконує синтаксичну роль: А) підмета; В) означення; Б) присудка; Г) додатка (0,5 бала).


Контрольна робота розрахована на закріплення знань з теми "Прикметник". Тести мають як варіанти з однією правильною відповіддю і відповідністю. Інструкція до тесту. Завдання тесту зроблені таким чином: - 1-4 завдання до тексту (одна правильна відповідь); - 5-11 завдання містять запитання, на які одна правильна відповідь; - 12 завдання потрібно встановити відповідність. Заполните форму регистрации. 1-12 тести. Кількість питань в тесті: 12. Автор: Третяк Світлана Вікторівна.


Українська мова 6 клас. Тема: Повторення та узагальнення вивченого про прикметник.Роль прикметників у мовленні. Мета: систематизувати та узагальнити знання учнів про прикметник як самостійну частину мови; удосконалювати уміння . Дорогі друзі! Ми вже познайомилися з чудовою країною Прикметник та її мешканцями.Чи сподобалася вона вам? Якщо так, то сьогодні ми спробуємо ще й подружитися з ними та краще підготуватися до контрольної роботи. Отже, наша подорож починається. Супроводжуватимуть нас слова епіграфа.(Діти читають епіграф). -Як ви розумієте ці слова? -Що для вас Україна?


Прикметник як частина мови. Черешник Олександра Юріівна. 06.12.2019. Внимание! Все тесты в этом разделе разработаны пользователями сайта для собственного использования. Администрация сайта не проверяет возможные ошибки, которые могут встретиться в тестах. Самостійна робота з української мови з теми "Прикметник як частина мови". Система оценки: 12 балльная. Список вопросов теста. Вопрос 1. Усі прикметники ЯКІСНІ в рядку: Варианты ответов. Швидкий, добрий, старанний


Виділений прикметник розберіть як частину мови. "Позеленіли вікна, повітря стало бузково/синім. Садок тріпотів кожною гілкою і був сповнений якогось зеленкувато/сивого шелесту. Картопля на сусідн..х городах вигойдувалася хвилями. Окаян..ий грім озивався там і сям, і в його погрозах чулася не/зла сила, а могутня."


Решебники за 6 класс > Українська мова > А.А. Ворон, В.А. Слопенко. А.А. Ворон, В.А. Слопенко. Прикметник. § 23. Прикметник як частина мови№ 199-205. § 24. Якісні, відносні та присвійні прикметники№ 207-210. § 25. Ступені порівняння якісних прикметників№ 212-223. § 26. Відмінювання прикметників№ 224-235. § 27. Способи творення прикметників№ 236-249. § 28. Написання найуживаніших суфіксів прикметників№ 251-259. § 29. Одна і дві букви н у прикметниках№ 260-265. § 30. Не з прикметниками№ 266-273.


Урок №70 тематична контрольна робота № 6 з розділу «Прикметник як частина мови» (тестові завдання). Контрольне аудіювання тексту-розповіді наукового стилю. Мета: оцінити рівень навчальних досягнень з розділу «Прикметник як частина мови»; з’ясувати можливі недоліки в ході опанування мовної теорії; здійснити перевірку здатності учнів сприймати незнайомий текст наукового стилю, розуміти його, запам’ятовувати фактичний зміст, тему й основну думку тощо. Форма проведення тематичного оцінювання: виконання завдань тестового характеру.


Українська мова. Підготовка до ЗНО (зовнішнього незалежного оцінювання). 1. До якісних належать усі прикметники варіанта А сучасний, чесний, громоподібний Б дідівський, лункий, приязний В гостинний, кольоровий, умілий Г давній, серйозний, нагальний Д злісний, тижневий, терміновий. 36. Чи МОЖНА замінити варіантом у дужках прикметник у словосполученні А у дрімучому (дрімучім) лісі Б головному (головнім) доповідачеві В на березовому (березовім) стовбурі Г на рожевому (рожевім) тлі Д на кам’яному (кам’янім) парапеті. Відповіді до теми. 1 г; 2 в; 3 в; 4 г; 5 а; 6 б; 7 в; 8 г; 9 а; 10 а; 11 в; 12 г; 13 д; 14 д; 15 г; 16 д; 17 г; 18 д; 19 б. 20 д; 21 в; 22 а; 23 в; 24 г; 25 б; 26 г; 27 а; 28 б; 29 б; 30 д; 31 а; 32. Б; 33 д; 34 в; 35 г; 36 б.


5.3. Прикметник як частина мови. 1. Правильно утворено форму вищого (найвищого) ступеня порівняння прикметника в рядку. А менш мудріший Б самий ніжний В кращий над усе Г дорожчий життя Д прелюбий. А. 40. Позначте речення, які не потребують редагування. А Дядько Яків до мене був більш добріший, ніж до моєї сестри. Б У долинах річок клімат більш сприятливіший для землеробства. В Задача розв’язана самим простим способом.


Перевірка мовних знань і вмінь Прикметник 1. Вибери правильну відповідь. Прикметник – це частина мови, яка… а) відповідає на питання який? яка? яке? які? і визначає ознаку предмета; б) відповідає на питання хто? що? і називає предмет; в) відповідає на питання що робити? і називає дію. 2. Познач пропущені слова. В українській мові прикметники пов’язані … і вживаються в тому самому роді, числі та відмінку: а) з займенниками; б) з іншими прикметниками; в) з іменниками. 3. У кожній групі слів підкресли зайвий прикметник: а) безмірний, хоробрий, безмежний, неосяжний; б) слабкий, міцний, могутній, с.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контурна карта 11 клас географія відповіді

історія мови контрольний переказ

решебник ефимов демидович часть 2