технологія лікарських косметичних засобів тести

Крок 2 Технологія парфумерно-косметичних засобів Фармацевтична та косметична хімія. 1 Провизор-аналитик может идентифицировать антибиотик тетрациклина гидрохлорид реакцией с железа (III) хлоридом за счет наличия в его структуре: A *Фенольного гидроксила B Спиртового гидроксила C Первичной ароматической аминогруппы D Кетогруппы E Метильных групп. 35 Із наведених нижче лікарських засобів виберіть ті, які є похідними п’ятичленних гетероциклів: A*Феназон, метронідазол B Ізоніазід, кордіамін. C Барбітал,нітрофурал D Сульфаніламід, метамізолу натрієва сіль E Фенілбутазон, резорцин.


Технологія у виробництві твердих лікарських форм з хімічно несумісними інгредієнтами, це є: Сухе напресування. Повний хімічний синтез. Допоміжною речовиною, яка у складі лікарського косметичного засобу одночасно може виконувати функції розчинника й консерванта, є: Спирт етиловий. Вода очищена.


ТЕХНОЛОГІЯ ЛІКАРСЬКИХ КОСМЕТИЧНИХ ЗАСОБІВ – як навчальна дисципліна . МЕТОЮ дисципліни “Технологія лікарських косметичних засобів” є надання студентам теоретичних знань та практичних навичок щодо класифікації, номенклатури, механізму дії косметичних засобів що виявляють лікувально-профілактичну дію, загальних принципів здійснення косметичного догляду з використанням косметичних засобів різного призначення, основних підходів до розробки та аналізу рецептур косметичних препаратів заданої направленості дії, складання та впровадження раціональної технології виготовлення та контролю якості косметичних та парфумерних препаратів згідно.


Тестування по кожній темі визначає вихідний рівень знань підготовки студента і належить до виду вхідного контролю. На підсумковому занятті тестування проводиться по декількох темах одночасно. Таким чином, здійснюється контроль «виживання» знань у студентів. Надалі дані види контролю використовуються при атестації та сертифікації фахівців. Тести складені таким чином, що із запропонованих п'яти варіантів відповідей необхідно вибрати одну правильну відповідь. Для вирішення одного тесту виділяється 60 секунд.


Тестові завдання складені за всіма темами дисципліни. Усього питань в кожному тесті 30. Варіантів відповіді від 2 до 4. Тести фармакології з відповідями. 1. Рецепт на отруйні та наркотичні речовини дійсний протягом: А) 5 днів. Б) 10 днів. В) до 1 місяця. 2. Назвіть тверду лікарську форму, одержану шляхом пресування: А) драже. Б) таблетка. 14. Які препарати відносять до снотворних засобів. А) барбаміл. Б) спирт етиловий.


Метою дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів» є навчання студентів теоретичним основам косметичного, лікувально-косметичного догляду за шкірою та її придатками, правила застосування косметичних процедур, використання косметичних препаратів в залежності від типу шкіри, від косметичних вад; практичним умінням і навичкам виготовлення косметичних засобів, контролю їх якості. Завдання: - Вивчення основних технологічних прийомів виготовлення твердих, рідких і м’яких. косметичних лікарських засобів - Застосування нормативно-технічної документації для контролю якості. косметичних лікарс.


Технологія лікарських косметичних засобів =з. 5 курс =з. Фармацевтична опіка =З. Завдання для самопідготовки та самоперевірки. Тести. Тема 9. Гормональні засоби лікування–2 (лікарські засоби з активністю гормонів наднирок та статевих залоз). Анаболічні засоби. Контрацептівни засоби. Теоретичний матеріал 1. Теоретичний матеріал 2.


Технологія лікарських косметичних засобів Матеріали кафедри. ЗАО Перелік питань, завдань та тестів для Вхідного контролю ТЛКЗ. Зразок білету 1 диференційного заліку з дисципліни Технологія лікарських косметичних засобів ЗАО. Зразок відповіді білета 1 диференційного заліку з дисципліни Технологія лікарських косметичних засобів ЗАО. КТП Технологія лікарських косметичних засобів 2020. Силабус Технологія лікарських косметичних засобів. ЗАО Лекція 1. ЗАО Лекція 2.


Виконайте тест, щоб перевірити знання з основ зров’я (7 клас). Оберіть межі підліткового віку. очищення, зволоження, захисту; нанесення на обличчя косметичних засобів, Запитання 6. Функції шкіри: варіанти відповідей. захисна. підтримує сталу температуру. має рецептори, які реагують на біль, тепло, холод.


Технологія лікарських косметичних засобів – наука про теоретичні основи лікувально-косметичного догляду за шкірою та її придатками, правила застосування лікарських косметичних процедур, використання косметичних препаратів в залежності від типу шкіри, від косметичних вад; складання та обґрунтування рецептури лікарських косметичних засобів, раціонального методу виробництва лікарських косметичних засобів; практичним умінням і навичкам виготовлення лікарських косметичних засобів, контролю їх якості . Тестові завдання до теми 4: 1. Основу плівкоутворюючих масок створюють такі речовини як: А - акрилові полімери, латекс.


Технологія косметичних засобів. МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ до вивчення дисципліни. Завдання дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів» – надан-ня студентам теоретичних знань для оволодіння практичними уміннями та навичками щодо основних принципів розробки і аналізу складу й виготов-лення косметичних препаратів заданої направленості дії, теоретичних основ виготовлення парфумерно-косметичних засобів, складання та впровадження раціональної технології виготовлення парфумерних та косметичних засобів згідно з вимогами нормативно-технічної документації, здійснення постадій-ного контролю, стандартизації, вивчення впливу умов зберігання.


Технологія косметичних засобів. МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ до вивчення дисципліни. Завдання дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів» – надан-ня студентам теоретичних знань для оволодіння практичними уміннями та навичками щодо основних принципів розробки і аналізу складу й виготов-лення косметичних препаратів заданої направленості дії, теоретичних основ виготовлення парфумерно-косметичних засобів, складання та впровадження раціональної технології виготовлення парфумерних та косметичних засобів згідно з вимогами нормативно-технічної документації, здійснення постадій-ного контролю, стандартизації, вивчення впливу умов зберігання.


Перелік питань для виконання аудиторної контрольної роботи з дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів» для студентів заочної форми навчання спеціальності «Фармація». 1. Біологічно активні компоненти в рецептурі косметичних засобів. Класифікація. Косметичний ефект БАР (на прикладі вітамінів та білків). 2. Визначення поняття «парфумерія». Класифікація парфумерних виробів. Ступені запахів в парфумерії. Класифікація запахів по «Живаудану». 3. Класифікація духмяних речовин залежно від походження, які використовуються в парфумерних засобах. 4. Характеристика духмяних речовин синтетичног.


7. Організація промислового виробництва лікарських препаратів в Україні.. 8. Технологія коригуючих сиропів (вишневий, малиновий). Виготовлення алтейного сиропу. Пертусин. 9. Ароматні води. Методи отримання, аппаратура, яка використовується при виробництві ароматних вод. 10. Методи отримання гірко-мигдальної води і спиртового розчину корианду. застосування. Перспективи упакування готових лікарських засобів. 43. Біотехнологія. Сучасні напрямки виготовлення ліків на основі біотехнології. 44. Виділення , очищення, концентрування, кристалізація та висушування продуктів біосинтезу. Обладнання. Стандартизація. 45. Фізико-хімічні властивості порошків.


Після чергового введення лікарського засобу виникла пропасниця, втрата свідомості, судоми. Що розвинулось у хворого? + A. Ідіосинкразія. + + Багато лікарських засобів призначають всередину. Який основний спосіб всмоктування лікарських речовин в шлунково-кишковому тракті? + A. * Пасивна дифузія.


15.00.01– технологія ліків, організація фармацевтичної справи та судова фармація. Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня. Показано перспективи застосування наночастинок металів у складі лікарських косметичних засобів, враховуючи особливості вимог до впровадження косметичних засобів у порівнянні з ЛЗ, зокрема відсутність обов’язкових вимог до проведення якісного та кількісного аналізу наночастинок у косметичному засобі, а лише необхідність проведення санітарно-гігієнічної експертизи.


Класифікація і характеристика косметичних засобів для догляду за шкірою. Принципи підбору допоміжних речовин для приготування кремів. Технологія косметичних кремів залежно від типу дисперсної системи і властивостей допоміжних речовин. Контроль якості, упакування, особливості оформлення до відпуску засобів для догляду і захисту за шкірою. Ознайомитись з рецептами, які представлені в даній темі, вибрати для них оптимальну технологію. Для засвоєння технології комбінованих мазей та лініментів здійснити записи у щоденнику згідно встановленої форми (графи 1 - 4). КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ. Класифікація і х.


Технологія лікарських косметичних засобів – наука, що вивчає теоретичні основи і виробничі процеси отримання лікарських косметичних форм, їх стандартизацію, зберігання та відпуск, а також засоби і методи косметичного. догляду за шкірою та її похідними. Предмет базується на теоретичних положеннях аптечної та промислової технології ліків, біофармації та інших дисциплін.


1.Технологія ліків. 1. На всмоктування і біотрансформацію лікарських засобів впливають фармацевтичні фактори: Фізичний стан лікарського засобу, вид і кількість допоміжних речовин, вид лікарської форми, шляхи введення. Кількість допоміжного засобу, вид лікарської форми. Технологічні прийоми при виготовленні ліків. Вид упаковки. Термін зберігання ліків. 2. Лікарський засіб прописують в рецепті в послідовності: Аdjuvans, вasis , corrigens, constituens. Вasis , corrigens, аdjuvans , constituens.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контурна карта 11 клас географія відповіді

історія мови контрольний переказ

решебник ефимов демидович часть 2