мови країн азії

Ця категорія не має основної статті — Мови Азії. (languages of Asiad). Ви допоможете проекту, якщо напишете або перекладете її. Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Мови Азії. Підкатегорії. Показано 63 підкатегорії з 63. ► Мертві мови Азії (9 К, 48 С). А. ► Австроазійські мови (3 К, 21 С). ► Австронезійські мови (7 К, 15 С).


А́зія — найбільша за площею (близько 43,4 мільйонів км²) і за населенням частина світу, розташована у Східній півкулі (за невеликими винятками). Разом з Європою утворює материк Євразія. Площа Азії становить 8,7 % від загальної площі поверхні Землі (або 30 % від суходолу), кількість населенням близько 4,1 млрд (на 2010 рік), що становить 60 % від населення Землі. У 20 столітті населення Азії зросло майже в чотири рази.


Східна Азія - це географічно позначена область Азії, до складу якої входить Китай, КНДР, Тайвань, Корейська республіка і Японія. Ці країни об'єднані не просто так, на їх розвиток сильно вплинув Китай. Навіть зараз китайську мову на території цих держав вважається своєрідною латиницею. Але докладніше про це потім, а поки варто розглянути особливості кожної країни і загальні характеристики цього географічного регіону.


Кількість населення двох країн Азії – Китаю та Індії – становить понад 1,3 млрд осіб у кожній . Ще у п’яти азійських державах мешкає понад 100 млн осіб. За ВВП лідерами є Китай, Японія, Індія та Республіка Корея , а за ВВП на 1 особу – Катар, Сінгапур, Ізраїль та Японія . Кавказьку мовну сім’ю утворюють грузинська, абхазька та інші мови. У Південно-Східній Азії проживають народи австронезійської мовної сім’ї.


Список країн Азії. План: Введення. 1 Південно-Західна Азія. 2 Північна Азія. 3 Середня Азія. 4 Південна Азія ("Південь Центральної Азії" - за версією ООН та Ростехрегулювання). 5 Східна Азія. 6 Південно-Східна Азія. 7 Самопроголошені держави. 7.1 Невизнані держави. 7.2 Частково визнані держави. 8 Країни, розташовані в двох частинах світу. 9 Країни, які відносять до інших частин світла. 1. Південно-Західна Азія. Прапор. Назва. Столиця. Мова. Валюта. Площа.


Таблиця: Країни Азії. Площа, населення, столиці країн Азії. МЕРКАТОР. До інших територій Азії відносяться: залежні території (Акротирі і Декелія, Британська Територія в Індійському Океані, Кокосові Острови, Острів Різдва); території з особливим статусом, обумовленим в міжнародних угодах (Гонконг, Макао); території, що оспорюються кількома державами (Острови Спратлі, Парасельські Острови). Прапор. Назва країни. Площа¹ (км² ). Населення² (тис. осіб, липень 2017 р.)


Азія. А́зія — найбільша за площею (біля 43,4 мільйонів км²) і за населенням частина світу, розташована головним чином уСхідній півкулі. Разом з Європою утворює материк Євразію. Азія займає 8,7% від загальної площі поверхні Землі (або 30%суходолу), і, з населенням близько 4,1 млрд. (2010), є місцем проживання для 60% світової популяції.


Підручник з Географії (рівень стандарту). 10 клас. Пестушко - Нова програма. Розділ 2. Азія. • знати склад регіону; приклади країн Азії, що належать до різних типів за рівнем економічного розвитку; найбільші морські порти, фінансові центри і туристичні райони Азії; • уміти показувати на карті субрегіони й країни Азії, басейни видобутку мінеральних ресурсів, райони лісозаготівлі, рекреації; найбільші промислові райони; світові міста в Азії; • характеризувати особливості демографічних.


Тема 2. Країни Азії. Азія - один із осередків зародження цивілізації, батьківщина землеробства, штучного зрошення, міст, багатьох наукових досягнень. Тут протягом століть розвивалося багато цивілізованих держав, виникали і розпадалися великі імперії. У XIX ст. значна кількість азійських територій і країн були колоніями. Азія вирізняється природними контрастами і геополітикою.


А́зія — частина світу, найбільша за територією і кількістю населення; утворює разом з Європою материк Євразію. Територія (разом з островами) — 44 579 тис. км2 (8,7 % від загальної площі поверхні Землі або 30 % суходолу), площа островів — 2 700 тис. км2, довжина берегової лінії — 69,9 тис. км. Середня висота — 950 м, найвища точка — г. Джомолунгма (Еверест, 8 848 м), найнижча — рівень Мертвого моря (–417,5 м). Населення — 4 164,3 млн осіб (2012, оцінка; 60,5 % населення Землі), густота.


Презентація для електронного супроводу лекції на тему "Загальна характеристика країн Азії". Призначена для студентів першого курсу технікумів та коледжів та учнів 10-11 класу загальноосвітніх шкіл. Відповідає новій навчальній програмі з географії.. Презентація на урок Географія скачати.


Азія зараз сама бурхливо розвиваюча частина світу. В Азії проживає близько половини всього населення земної кулі. Тут представлений список країн Азії та їх столиць. Малайзія. Малайзія знаходиться в самому серці Південно-Східної Азії, за площею порівнянна з Японією і має населення понад 26 млн осіб. Країна… Індонезія. Індонезія (Indonesia) – країна контрастів; місце, де можна зустріти бетонні джунглі великих сучасних міст і глухі села первісних племен, непрохідні… Хайнань.


Азія, найбільший за площею та чисельністю населення регіон світу (близько 43,4 млн км2 разом з азійською територією Росії). Азія – найменш урбанізована частина світу, лише третина населення якої живе в містах, але завдяки великій загальній чисельності населення в Китаї та Індії саме в Азії мешкає майже половина усіх городян Землі. Дуже складним та різноманітним є національний, мовний та релігійний склад населення регіону.


Азія досі залишається найзагадковішою частиною світу, розкрити таємниці якої вже багато століть намагаються вчені з різних країн світу. Кожна азійська країна, кожне плем'я і народність має давні історичні традиції, зрозуміти які європейцям часто дуже складно. Цікаві факти про Азію. ● Площа Азії перевершує площу Місяця (44 580 000 км². І 37 000 000 км². відповідно). ● Населення Азії становить 4,436 млрд осіб або понад 60% всього населення світу.


Сам термін «Азія» прийшов з давньогрецької мови. Грецька міфологія, як, втім, і будь-яка інша, персонифицировала явища природи і навколишній світ. Ім'я Асія носила одна з океанід, дружина Прометея. Сьогодні в Азії є країни з високорозвиненими технологіями (наприклад, Японія), а є такі, де жителі все ще ведуть кочовий спосіб життя (наприклад, жителі Андаманських островів). Тут знаходяться самі розкішні і багаті міста, а також найстрашніші і бідні нетрі.


Всі мови світу поділяють на сім’ї, яких налічують 240. Найбільшою мовною сім’єю і на сьогодні найбільш вивченою вважається індоєвропейська група, до якої входить і українська мова. Підставою для включення різних мов в одну сім’ю є значна фонетична подібність коренів слів, що позначають основні поняття, і схожість граматичної будови. Існують також мови-ізоляти, які не можна помістити в жодну сім’ю. Прикладом такої мови-ізоляту, є говірка басків «еускера».

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контурна карта 11 клас географія відповіді

історія мови контрольний переказ

решебник ефимов демидович часть 2