культура в роки другої світової війни презентація

Вступ Друга Світова Війна стала величезною загрозою для культури України. Було знищено надзвичайно багато її цінних пам'яток, розграбовано музейні та приватні колекції, тисячі музейних експонатів були вивезені за кордон і не повернуті після закінчення війни. У роки війни понад ЗО українських вузів працювали в евакуації. У лютому 1942 р. поновив роботу у Кзил-Орді (Казахстан) університет, що утворився з об'єднаних в один Київського та Харківського університетів, Одеський перебував у Байрам-Алі (Туркменія), Харківський хіміко-технологічний — у Чугчику (Узбекистан), Київський індустріальний — у Ташкенті, Миколаївський суднобудівний — у Пржевальську.


Презентація розроблена відповідно до уроку "Культура України в роки Другої світової війни". (11 Клас ). Перегляд файлу. Незважаючи на несприятливі умови для “нормальної” літературної праці, поет за роки війни написав вісім поетичних книг. Номер слайду 11. В естетично-філософському плані воєнна лірика В. Сосюри є художнім осмисленням боротьби і перемоги добра над злом. У цій моральній перевазі поета – джерела оптимізму його воєнної лірики. В роки війни В. Сосюра, як військовий кореспондент фронтової газети бере участь у роботі українського радіокомітету, виступає як пропагандист і агітатор, виїздить на фронт. Номер слайду 12. Ти, земле наша, рідная, святая!


Презентація на тему: Наука і культура України в роки Другої світової війни. Завантажити презентацію. Отримати код. Play. 1 / 13. Скачати. Наука і культура України в роки Другої світової війни. Завантажити презентацію. Презентація по слайдам: Слайд 1. Освіта У роки війни понад 30 українських вузів працювали в евакуації. У лютому 1942 р. поновив роботу у Кзил-Орді (Казахстан) університет, що утворився з об'єднаних в один Київського та Харківського університетів, Одеський перебував у Байрам-Алі (Туркменія), Харківський хіміко-технологічний — у Чугчику (Узбекистан), Київський індустріальний — у Ташкент, Миколаївський суднобудівний — у Пржевальську.


Похожие презентации: Культурне життя періоду Другої світової війни. Україна у Другій світовій війні. Україна у другій світовій війні. Друга світова війна. Друга Світова війна. • Друга світова війна вкрай негативно відобразилася на становищі української культури, ще раніше знекровленої комуністичним режимом • Під час німецької окупації України українські культурні установи, визначні представники наукової, технічної і творчої інтелігенції, музейні цінності тощо в обов'язковому порядку мали бути евакуйовані на схід. Те, що залишилося в архівах, бібліотеках, картинних галереях, музеях, наукових установах, дограбовували нацисти. Загалом до Німеччини було вивезено не менше 330 тис. експонатів. •


Презентація до уроку історії України в 11 класі.. Презентація на урок Історія України скачати. Опис презентації окремими слайдами: Слайд № 1. Пуца Світлана Леонідівна, вчитель історії та правознавства Сатиївської ЗОШ І – ІІІ ступенів. Історія України. 11 клас. Рівень стандарту. Слайд № 2. Наслідки Великої Вітчизняної війни для української культурно-історичної спадщини. Києво-Печерська лавра.


Культурне життя періоду Другої світової війни та післявоєнної відбудови. Підготувала учениця 11-Б класу Хмельовська Адріана . Готовые презентации в PowerPoint для детей,учащихся школ и вузов, а также для учителей и преподавателей доступны для скачивания. Все презентации разделены на категории для удобства поиска и навигации.


ТВОРИ В ПЕРІОД ВІЙНИ Важким випробуванням для українського народу стала Друга світова війна. Особливості культурних процесів воєнних років повністю диктувалися екстремальними умовами часу. На службу фронту була поставлена наука. Вірші, статті українських літераторів на захист Вітчизни зявилися в газетах вже в перші дні війни. Це такі твори, як «Ми йдемо на бій» П. Тичини, «Клятва» М. Бажана, вірші Л. Первомайського. Скачать бесплатно презентацию на тему "УКРАЇНСЬКІ ПИСЬМЕННИКИ В ПЕРІОД ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ Мій край клекоче у пожарі… Чи ж можу буть байдужим я? Сталева каска, очі, очі карі – Такою, пісне," в формате .ppt (PowerPoint).


Українська культура Друга світова війна була серйозним екзаменом для української культури. Ніколи до того перед наукою, освітою, літературою, мистецтвом, культосвітніми закладами, пресою, радіо не стояли такі складні й відповідальні завдання. Ніколи ще діячам культури і науки не доводилося працювати в таких тяжких і несприятливих умовах, у які поставила їх війна. У роки війни понад 30 українських вузів працювали в евакуації. Великим був внесок літераторів у мобілізацію людей на боротьбу з фашизмом. Близько 80 письменників, майже третина членів Спілки письменників України, пішли в діючу армію.


Презентация на тему Культурне життя періоду Другої світової війни, предмет презентации: История. Этот материал содержит 22 слайдов. Красочные слайды и илюстрации помогут Вам заинтересовать свою аудиторию. Для просмотра воспользуйтесь проигрывателем, если материал оказался полезным для Вас - поделитесь им с друзьями с помощью социальных кнопок и добавьте наш сайт презентаций ThePresentation.ru в закладки! Главная. История. Культурне життя періоду Другої світової війни. Слайды и текст этой презентации. Слайд 1. Текст слайда: Культурне життя періоду Другої світової війни. Роботу виконала Щербина .


Культурна ситуація в роки другої світової війни. Образотворче мистецтво. Театральне мистецтво. Музика періоду Другої світової війни. Українська культура періоду ІІ світової. 1.1. Музика періоду Другої світової війни. Музичними засобами радянські композитори відтворювали найяскравіші картини героїчного минулого радянського народу. У 1942-1943 рр. одночасно з музичними творами малих форм з’являються великі музичні твори. Визначним явищем музичної культури була патріотична контата-симфонія «Україно моя», написана в 1943 році А.Я. Штогаренком на слова А.С. Малишка і М.Т. Рильського.


Презентація з теми "Культура України в роки непу (освіта, наука, література)". Скачать материал. Культура України в роки НЕПу У період непу партія продовжувала політику культурної революції. Політизація культурного процесу не приховувалася: партія вимагала, щоб культура була національною за змістом, але не суперечила комуністичній теорії. Брав участь у першій світовій та громадянській війнах, з 1921p. — живе й працює в Харкові, де активно заявив про себе як один з організаторів літературно-художнього життя, член-засновник багатьох тогочасних літературних організацій — “Гарту”, “ВАПЛІТЕ”, “Пролітфронту”. Однак письменник змушений був існувати в умовах творчої несвободи.


Презентація містить світлини та короткі характеристики історичних діячів часів Другої світової війни, які містяться у програмі курсу історії України 10-го класу. Всі предмети Алгебра Біологія Географія Геометрія Екологія Економіка Зарубіжна література Іноземна мова Інформатика Інший Історія Літературне читання Логопедія Математика Музика Навчання грамоти ОБЖ Образотворче мистецтво Основи здоров'я Правознавство Природознавство Психологія Релігієзнавство Трудове навчання Українська література Українська мова Фізика Фізична культура Хімія Художня культура Я у світі.


Друга світова війна стала тяжким випробуванням для нашого народу. Військові події забрали мільйони людських життів, були знищені цінні пам'ятки культури, розграбовані музейні та приватні колекції. Тисячі музейних експонатів були вивезені за кордон і не повернуті після закінчення війни. Діячі української культури всі сили присвячували боротьбі з ворогом. Українські кінематографісти в час війни працюють над створенням хронікально-документальних та художніх фільмів ("Битва за нашу Радянську Україну", реж. О.Довженко; "Як гартувалася сталь", "Райдуга", реж. М.Донськой). Після перемоги у війні в суспільстві з'явилися надії на демократизацію життя, на утвердження поваги до особистості, її людських та політичних прав і свобод.


Тема : «Культура України в роки війни». Мета: схарактеризувати розвиток української культури в роки війни; розкрити яким був внесок української творчої інтелігенції у перемогу над фашизмом;виховувати в учнях почуття патріотизму , осмисленого ставлення до історичних явищ та подій. Очікуванні результати:після цього уроку учні зможуть розкрити розвиток культури в роки війни , який внесок культурні діячи внесли в історію країни, давати оцінку політичним діячам. Тип уроку: вивчення нової теми. Обладнання: підручник «Історія України 11 клас», репродукції портретів культурних діячів, проектор.


В презентації розповідається про розвиток науки, освіти і культури в роки Другої світової війни, коли фашисти пильно контролювали національне життя. Детально описуються наука, освіта, преса, радіо, література, театр, кіно, а також образотворче мистецтво. В кінці презентаціїї зроблений висновок. Всього 13 слайдів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

контурна карта 11 клас географія відповіді

історія мови контрольний переказ

решебник ефимов демидович часть 2